Jelentkezési felhívás

2024. szeptember 26. és 29. között rendezzük meg a 29. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivált, melyre szeretettel várjuk jelentkezésüket. A Könyvfesztivál fókuszába ezúttal Franciaország irodalma kerül, díszvendégként Jón Kalman Stefánssont, a kortárs izlandi irodalom egyik legjelentősebb alakját köszönthetjük. Rajtuk kívül további ismert külföldi szerzők is megtisztelik részvételükkel a fesztivált, köztük számos francia író részvételére számítunk. 

2024-ben a Millenáris B (Nagycsarnok) és D (Üvegcsarnok) épületében, valamint a Parkban lesz a kiállítás és könyvvásár. 

A mai naptól megnyitjuk a jelentkezést a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválra. A korábbi évekhez hasonlóan lehet berendezett standokat, külső pavilonokat és üres standterületeket bérelni. Utóbbiak esetében a standépítők az egyéni igények szerint rendezik be a kiadók megrendelései szerint a bérelt területet. 

Az alábbi űrlap kitöltésével tudnak jelentkezni a Könyvfesztiválra. A jelentkezés határideje: 2024. május 31. 

Regisztráció a 29. Nemzetközi Könyvfesztiválra - űrlap 

A jelentkezés akkor érvényes, ha minden releváns adatot feltüntettek a jelentkezési lapon. 

Standok, pavilonok, üres terület bérlése 

Idén is 6 m2-es berendezett standok és külső pavilonok állnak a kiállítók rendelkezésére, illetve lehetőség van üres standterületeket bérelni. A tavalyi évhez képest a bérleti díjat emelni kellett, mivel a rendezvény költségei (bérleti díj, beszállítók, rezsi) tovább emelkedtek az elmúlt évek szintjéhez képest.

Teljesen berendezett stand Üres terület
B épület (Nagycsarnok), D épület („Üvegcsarnok”) B épület (Nagycsarnok), D épület („Üvegcsarnok”)
75 000 Ft/m² MKKE-tagoknak 56 000 Ft/m² MKKE-tagoknak
98 000 Ft/m² nem MKKE-tagoknak 81 000 Ft/m² nem MKKE-tagoknak
Teljesen berendezett stand – B. ép. galéria Üres terület – B ép. galéria
49 000 Ft/m² MKKE-tagoknak 37 000 Ft/m² MKKE-tagoknak
64 000 Ft/m² nem MKKE-tagoknak 53 000 Ft/m² nem MKKE-tagoknak
Külső pavilon a Parkban  
65 000 Ft/m² MKKE-tagoknak Az üres terület nem tartalmaz sem falakat, sem polcokat, sem egyéb berendezést.
85 000 Ft/m² nem MKKE-tagoknak  
Az árak az áfa összegét nem tartalmazzák

Az MKKE-kedvezményt azok a tagjaink vehetik igénybe, akiknek nincs előző év(ek)ről tagdíjtartozása, a helyek elosztásakor az MKKE tagoknak elsőbbsége van. Egy MKKE-tag kedvezményes áron legfeljebb egy darab 6 m2-es standot, pavilont vagy legfeljebb 6 m2 üres területet vehet bérbe. A kisebb cégek továbbra is bérelhetnek 3 m2-es üres vagy berendezett területet. Azok a kiadók, kiállítók, akik 3 m2-nél kisebb területet szeretnének bérelni, kérjük, hogy igényüket az info__kukac__bookfestival__pont__hu e-mail címre küldött válaszlevélben jelezzék.

A 6 m2-es standok a következő műszaki felszerelést tartalmazzák: szőnyegezés (takarófóliás szőnyeggel), határoló falak, könyvtartó polcok, zárható információs pult, 1 asztal, 2 db szék, 2 db világítótest, 1 dugalj. A 12 m2-es standok műszaki tartalma megegyezik az előbbi felsorolással, azzal a különbséggel, hogy 4 db világítótest, 2 db asztal és 4 db szék van a standon. A külső standok mérete egységesen 6 m², ezekhez felszerelésként 1 dugalj, tároló polcok, pult, vászon előtető és 2 db szék tartozik.

 Részvételi szándék megerősítése, programok, dedikálások 

A jelentkezést követően készítjük el a beosztást, és küldjük el a jelentkezőknek ajánlatunkat az elhelyezésről, majd a kiállítók visszajelzése után a számlázással zárul le az első szakasz. A programtermek igénylésének adatlapját, illetve a dedikálásokkal kapcsolatos kérdőívet júliusban fogjuk küldeni az érdeklődőknek. 

Ha további kérdéseik vannak, várjuk azokat az  info__kukac__bookfestival__pont__hu e-mail címen és a +36 1-343-2538-es vagy a +36-30-717-1396-es telefonszámon.