Díszvendégek


John Scalzi

John Scalzi (1969-) az egyik legnépszerűbb, ma is élő sci-fi író, az Amerikai Science-fiction és Fantasy Írók Egyesületének 2010-2013 közti elnöke,

john_scalzi_2 (002)

aki a Vének háborúja-sorozatával vált világszerte ismertté, melynek jogait mostanra több mint harminc országban értékesítették, és a könyvek mindenhol bestsellerekké váltak. A hatkötetes történet után Scalzi több trilógiát, duológiát és önálló regényt is írt - 2023 szeptemberében, a 28. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválra érkezik legújabb, ÁLLATI GONOSZ című műve, egy héttel az amerikai megjelenés után.

Tovább

Hollandia

A szeptember 28. és október 1. között megrendezésre kerülő 28. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál idei díszvendége Hollandia. Hollandia és Magyarország kulturális kötődése a 16. századra nyúlik vissza, az első Magyarországon kapható könyvek közül sok holland nyomdából származik. A jelenlegi irodalmi együttműködés ugyanilyen erős. A magyar nyelvre fordított holland címek (szépirodalom és tényirodalom egyaránt) száma regionális összehasonlításban is kiemelkedő, és a Hollandiában megjelent magyar művek mennyisége is lenyűgöző - innen a budapesti holland programsorozat szlogenje: Könyvek tengerén.

Tovább