Visszatekintő

1992 tavaszán, a budapesti Goethe Intézetben írta alá a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülésének elnöke, Bart István, valamint a Frankfurti Könyvvásár világhírű igazgatója, Peter Weidhaas azt a szakmai együttműködési megállapodást, amely útjára indította a magyar könyvipar legnagyobb szabásúnak tervezett vásárát. A könyves világ az év őszén, Frankfurtban az akkori művelődési minisztertől, Mádl Ferenctől értesülhetett a tervről: 1994 áprilisában Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál elnevezéssel regionális léptékű kulturális és szakmai fórum indul.


Daniel Kehlmann (2018)

Daniel Kehlmann (2018)

A könyvfesztivált Prőhle Gergely, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója nyitotta meg. A díszvendég Szerb Köztársaság részéről Vladan Vukosavljević kultúráért és médiáért felelős miniszter mondott köszöntőt, ezt követte a díszvendég íróval, Daniel Kehlmannal Lévai Balázs pódiumbeszélgetése.

Tovább

Orhan Pamuk (2017)

Orhan Pamuk (2017)

A 24. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál a fesztivál történetének leglátogatottabb rendezvényének bizonyult. Több, mint 230 magyar és külföldi kiállító töltötte meg a Millenáris két épületét és az előttük lévő füves területet.

Tovább

Jostein Gaarder (2016)

Jostein Gaarder (2016)

A 23. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál a fesztivál történetének leglátogatottabb rendezvényének bizonyult. Több, mint 230 magyar és külföldi kiállító töltötte meg a Millenáris két épületét és az előttük lévő füves területet.

Tovább

Jonathan Franzen (2015)

Jonathan Franzen (2015)

A XXII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál története leglátogatottabb rendezvénye lett. A könyvfesztivál több mint 200 magyar és határon túli magyar, valamint 30 európai és tengeren túlról érkező kiállítói megtöltötték a Millenáris két legnagyobb csarnokát éppúgy, mint az előttük elterülő parkot.

Tovább

Sofi Oksanen (2014)

Sofi Oksanen (2014)

A XXI. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál egy sor jelentős évfordulóhoz kapcsolódott.

Tovább

Michel Houellebecq (2013)

Michel Houellebecq (2013)

A Millenárison hömpölygő tömeg már a zárás előtt egy nappal előre vetítette: minden eddigi csúcsot megdönt a jubileumi, XX. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál látogatottsága. 63 ezer könyvbarát kereste fel a könyvpavilonokat, s vett részt a több mint 380 kulturális és szakmai programon.

Tovább

Claudio Magris (2012)

Claudio Magris (2012)

Akárcsak egy évvel korábban, amikor hazánk uniós elnökségének tiszteletére az európai közösség mind a 27 tagországát láttuk vendégül, a tizenkilencedik könyvfesztiválon a soros elnökség tisztét betöltő Dánia szervezésében négy skandináv országot, s hozzájuk kapcsolódóan a finn kultúrát, könyvkiadást és kortárs irodalmat hívtuk Budapestre.

Tovább

Per Olov Enquist (2011)

Per Olov Enquist (2011)

A tizennyolcadik könyvfesztivál tavaly valóban rászolgált a nemzetközi jelzőre, korábban soha annyi külföldi résztvevő, kiállító és alkotó nem jött el Budapestre, mint 2011-ben.

Tovább

Amos Oz (2010)

Amos Oz (2010)

Több mint ötvenezer kötet, közöttük 250 erre az alkalomra megjelent magyar újdonság, 25 ország félezer kiállítója várta a Millenáris Parkban a tizenhetedik Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválra kilátogatókat.

Tovább

Ljudmila Ulickaja (2009)

Ljudmila Ulickaja (2009)

A tizenhatodik budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál volt a legsikeresebb az esemény történetében: a Millenárison a fesztivál három és fél napján megjelent 61 000 látogató meghaladta az összes korábbi rekordot.

Tovább