Arculati elemek

Kedves Kiállító!

2020-tól szeretnénk a nemzetközi rendezvényeknél már jól bevált minták alapján egységesíteni a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál social media kommunikációját, ebben szeretnénk az együttműködését kérni. 

Az új protokollt mind a szervezők, mind a kiállítók, mind a közönség érdekeit szem előtt tartva alakítottuk ki. Nekünk, szervezőknek azért van rá szükségünk, hogy átláthatóbb legyen számunkra a kiállítók munkája, önnek pedig azért jó lehetőség, mert így a social media események, játékok és a teljes kommunikáció szélesebb közönség számára lesz elérhető.

Ezért arra szeretnénk kérni mindenkit, hogy a következőképpen járjon el:

Facebook

1)      Kérjük, hogy minden eseményhez (event) adja hozzá a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál Facebook-oldalát (@budapestinemzetkozikonyvfesztival) társszervezőnek, így ezen az oldalon minden kiállító minden programja látható és kereshető lesz.

2)      Bejegyzéseiben (postok) tüntesse fel a következő hashtageket, hogy ezekre kattintva a látogatók folyamatosan tudják követni a történéseket:

  • normál post esetén:

#konyvfesztival                      #könyvfesztivál           #budapestbookfestival

  • a spanyol díszvendégség kapcsán:

#konyvfesztival                      #könyvfesztivál                       #budapestbookfestival #spanyolorszag          #spanyolirodalom       #diszvendeg

  • Szvetlana Alekszijevics kapcsán:

#konyvfesztival                      #könyvfesztivál           #budapestbookfestival #svetlanaalexievich             #diszvendeg

 

3)      Eventeknél kérjük, kerülje azt a látszatot, mintha az ön cége szervezte volna a könyvfesztivált (pl. az ön által létrehozott eseménynek ne a 27. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál címet adja).

 

4)      Amennyiben linkeli a 27. Nemzetközi Könyvfesztivál kifejezést, az lehetőleg ne a saját oldalára, hanem a bookfestival.hu-ra vagy a fesztivál Facebook-oldalára mutasson: @budapestinemzetkozikonyvfesztival

 

5)      Hogy az események is egységesebb képet mutassanak, ezért – szintén nemzetközi fesztiváli mintára – grafikusunk elkészített egy Facebook-esemény-borítókép template-et, amelynek egyik sarka a 27. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál arculatát adja, az üresen hagyott területen pedig ön tüntetheti fel az eseményhez szánt képet, illetve szöveget. Ebből magyar és angol nyelvű verzió is elérhető, amelyet alant tud letölteni.

 

Template-minta:

 

template_minta

template-minta

 

 

6)      Kérjük, egységesítse a Facebook-események leírását is ilyen módon:

 

[cím]

[alcím]

[rövid eseményleírás]

 

HELYSZÍN:

IDŐPONT:

 

A [cégnév] eseménye a 27. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál (Budapest, Millenáris, 2020. április 23–26.) programjaként valósul meg. A fesztivál részletes programja a fesztivál honlapján, érhető el: https://bookfestival.hu/

 

 

Instagram

 

1)      Kérjük, Instagram-oldalán minden, a fesztiválra vonatkozó bejegyzés alatt tüntesse fel a fentebb összegyűjtött hashtageket, hogy mi is meg tudjuk osztani képeit, bejegyzéseit, illetve az érdeklődők egy kattintással elérhessék azokat.

2)      Kérjük, a fesztiválon készült fényképek feltöltése során figyeljen arra, hogy helyszínként a 27. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál legyen megadva.

3)      Kérjük, hogy minden bejegyzésnél, ahol releváns lehet, tüntesse fel a könyvfesztivál honlapjának linkjét.

 

Ha a kérések teljesítésével kapcsolatosan bármilyen gyakorlati kérdése felmerül, keressen minket bizalommal. 

Előre is köszönjük, hogy ilyen módon is hozzájárul a 27. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál sikeres lebonyolításához.

 

 

Üdvözlettel,

a MKKE csapata