Spanyol írók a díszvendég ország standján

2020-ban Spanyolország a díszvendég ország a Budapesti Nemzetközi fesztiválon, ezért hat neves spanyol író is megtiszteli jelenlétével a díszvendég standot.

Marta Sanz

Marta_Sanz

Marta Sanz

Black Black Black c. regényére leginkább egy remekül megírt krimiként tekinthetünk, bár más műfajban is kétségkívül megállná a helyét. Marta Sanz rendhagyó módon mutatja be a mai társadalom erőszakosságát és hibáit egy olyan történeten keresztül, mely több egy bűntény egyszerű feltárásánál: elgondolkodtatja és kételkedésre készteti az olvasót, ami minden bizonnyal a javára válik majd.

 

Jesús Carrasco

Carrasco

Jesús Carrasco (Fotó: Marc Brester)

La tierra que pisamos (A ​föld, amelyen állunk) c. könyvét hozzuk el az olvasóknak. A történet a földhöz való mély kötődésünkről szól – a szülőfölddel ápolt kapcsolatunkról éppúgy, mint az életet adó bolygóhoz való viszonyunkról. Mindeközben előtérbe kerül megszokott életünk törékeny mivolta, és kiderül, hogy egy idegen néha mégsem annyira idegen, együttérezni másokkal pedig könnyebb, mint az gondolnánk. Lebilincselő alkotás arról, hogy mi teszi az embert emberré.

 

Nacho Carretero

Nacho Carretero

Nacho Carretero (Fotó: Christian González)

Az újságírás világa és az igazság szakadatlan keresése nyomán született Nacho Carretero: Fariña c. vitatott könyve, mely a galíciai drogkereskedelem rejtelmeibe vezeti be az olvasót. Bár múltbeli történéseket dolgoz fel, a könyv által bemutatott probléma sajnos napjainkban is igencsak aktuális.

 

Mario Escobar

Mario Escobar Golderos

Mario Escobar

Los niños de la estrella amarilla (A sárga csillag gyermekei) c. regénye a II. világháború Franciaországában játszódik, és 5000 zsidó gyermek megmentéséről szól. A könyv új nézőpontból, két zsidó gyermek szemén és viszontagságain át mutatja be az olvasó által jól ismert események másik oldalát.

 

Imma Monsó

portr

Imma Monsó

Hogyan tartsd fenn hőn szeretett párod érdeklődését annyi év után? Imma Monsó: El aniversario (Az évforduló) c. regénye egy negyvenes éveiben járó párról szól, akik úgy döntenek, hogy egy erdő közepén, autójukban ünneplik meg az évek múlását. Ezzel párhuzamosan két gyermek indul az erdőbe játszani. Vajon hogyan kapcsolódnak a párhoz? Izgalmas történet intimitásról, szerelemről és határokról.

 

María Dueñas

Maria Duenas 04

María Dueñas

Las hijas del Capitán (A Kapitány lányai) c. regényekönnyed, ám megindító olvasmány, mely azon nők előtt tiszteleg, akik árral szemben is kitartanak, és akik felvállalták – felvállalják ma is – a kivándorlással járó megpróbáltatásokat.